Tillämpad GMP för ditt analyslaboratorium – kvalitetssäkring och GMP i praktisk tillämpning på laboratoriet

På denna utbildning lär du dig om det ”hands-on” praktiska kvalitetsarbetet på ett analys-laboratorium. Du får kunskaper om praktisk tillämpning av GMP, provuttag, metodutveckling och hantering av OOS och Out of Trends samt en introduktion till riskbedömning och avvikelsehantering.

Vem ska gå?
Utbildningen vänder sig i till dig som arbetar med t.ex. kvalitetskontroll vid läkemedelstillverkning och som gör analyser av exv. råvaror, slutprodukt och rengöringsprover. Utbildningen passar även utmärkt för den som arbetar på kliniskt kemiskt laboratorium inom sjukvården eller inom FoU med analytiskt utvecklingsarbete och för dig som arbetar med metodutveckling på kontraktslab och som behöver kunskaper om laboratoriearbete i en GMP miljö.

Utbildningen är utmärkt tillfälle för dig som är ny på laboratoriet men den passar även bra för dig med längre erfarenhet och som behöver en repetition.

Ur programmet

  • Lokaler
  • Instrument – validering och kalibrering
  • Personal och organisation
  • Dokumentation, skriftliga rutiner
  • Kemikalier och reagens
  • Testmetoder – metodutveckling, validering
  • Hantering av prover
  • Analys, granskning av analysprotokoll
  • OOS, Out of Trends
  • Riskbedömning; Avvikelsehantering

Lärare
Lärare är Ulf Appelgren, GeMPe AB. Ulf har en unik analytisk-kemisk kompetens med över 30 års erfarenhet från praktiskt laboratoriearbete inom läkemedelstillverkning och inom forskning och utveckling. Han har arbetat i flera olika positioner inom såväl ”Big Pharma”, t.ex. AstraZeneca, som småbolag. Ulf arbetar idag som fristående konsult.

När och var?
Utbildningen genomförs den 11 oktober 2022 i Stockholm (lokal meddelas senare). Programmet börjar kl. 09:15 och slutar kl. 16:45. Registrering med kaffe från 08:45.

Deltagaravgift
Deltagaravgiften är 6300 kr (exklusive moms) vid bokning senast den 18 september, efter detta datum är avgiften 7500 kr (exklusive moms). I avgiften ingår kaffe och lunch enligt schema, dokumentation (digital och tryckt samt ett deltagarbevis.

Anmälan, avbokning/ombokning
Antalet platser är begränsat till 18st varför tidig anmälan rekommenderas. När du gjort din bokning får du en bekräftelse till angiven e-postadress. Cirka 1 vecka före kursstart skickar vi en påminnelse med tider, vägbeskrivning o övriga detaljer. Vid avbokning 4 veckor eller senare innan utbildningen startar så gäller våra avbokningsregler (se hemsidan för detaljer). Vid sjukdom är du varmt välkommen att gå utbildningen vid ett senare tillfälle alternativt så återbetalar vi avgiften.

Upplysningar Göran Lidgren; e-post: info@fokuspharma.se

Denna utbildning ges även som företagsintern utbildning – Vi tar utbildningen till er och har ni behov av anpassningar ordnar vi det. För mer info och offert kontakta Göran Lidgren.

Datum/Tid
Datum - 11 oktober

Plats
Stockholm

Kategorier


Anmälan

Biljettyp Pris Platser
Tidig anmälan kr 6 300,00 exklusive moms